Schreeuw om hulp – Wanneer jij je langdurig in een stressvolle omgeving bevindt geeft je lichaam je met liefde meerdere signalen om iets te veranderen in je leven. Dat doet het in de vorm van hartkloppingen, angstaanvallen, hyperventilatie, spier/gewrichtspijn of andere klachten. Zonder dat je het zelf misschien door hebt kunnen bepaalde situaties veel invloed op je hebben, en om jou te behoeden voor meer pijn/verdriet waarschuwt je lichaam je hiervoor in de vorm van klachten. Als je lange tijd geen gehoor geeft aan deze klachten (signalen dus) maak jezelf letterlijk ziek.

 
Celgeheugen – Nu worden er in ons lichaam per uur worden wel miljarden nieuwe cellen aangemaakt (iedere groep cellen in je lichaam kent zo zijn eigen vernieuwingsduur). Maar waarom blijven we dan toch soms zo lang ziek/somber of angstig?
 
Het antwoord daarop ligt in het celgeheugen. Herinneringen en gevoelens worden met name in het bindweefsel opgeslagen en op deze manier kan een ziekte of een oud patroon steeds opnieuw worden doorgegeven aan een nieuwe generatie cellen. Niet alleen ons brein heeft een geheugen, maar onze lichaamscellen dus ook! Spanningsklachten ontstaan wanneer er langdurig emotionele/fysieke/mentale of spirituele onbalans heerst.
 
Er zijn verschillende manieren om het patroon in dit celgeheugen te doorbreken, zo kan je denken aan bijvoorbeeld haptonomie of accupunctuur maar ook holistische massage biedt een hele mooie methodiek om deze signalen van het lichaam verder te onderzoeken. Al deze therapieën bevatten de wijze om in contact te komen met je gevoel en je diepere zelf.
 

 

Holistische massage – Als holistisch therapeut ben ik opgeleid om te werken vanuit een uitnodigende houding, nieuwsgierig en onderzoekend. Om bewust te beleven is introspectie nodig, als masseur bereik je dat door met de intentie doorheen het fysieke lichaam zowel sensitief als actief contact te maken met de onderliggende gevoelslagen. In deze aanraking word je als ontvanger uitgenodigd om een reis naar binnen te maken, door je gevoelswereld. De aanraking, de druk, het coachen, beleven, de gesprekken en de verwerking wisselen elkaar hierin af. Dit kan soms confronterend zijn, uitnodigend of onderzoekend maar altijd met respect en zo dat je als ontvanger het gevoel optimaal kan doorleven.

Thema’s waarin je als holistisch masseur wordt uitgedaagd om mee te werken zijn:

  • In contact komen met diepere lagen van gevoelens en emotie
  • Loslaten van en omgaan met weerstanden
  • Leren omgaan met en aangeven van grenzen
  • Onderzoeken van denkpatronen die in het lichaam zijn verankerd
  • Inzichten krijgen in het gedrag en wat de invloed daarvan is op anderen
  • Leren expressie te geven aan dat wat er innerlijk speelt
  • Vergeven
  • Moeilijke situaties een plek kunnen geven
  • Meer inzicht verkrijgen in het levensverhaal en de lessen die hieruit te leren zijn
  • In contact komen met onderliggende of sluimerende kwaliteiten en nieuwe stappen zetten in het leven

 
Benieuwd hoe holistische massage kan bijdragen om jouw klachten te doorgronden? klik hieronder voor een losse holistische massage of bekijk het Habitouch Transformatie Traject