Persoonlijk onderzoek – Binnen de opleiding tot holistisch massagetherapeut werden wij als studenten uitgedaagd om onderzoek te doen naar een thema waarmee we ons persoonlijk betrokken voelen. Met het doen van dit onderzoek is er niet alleen een stevige basis gelegd voor ons als therapeuten, tevens leerde we hoe we de de best mogelijke begeleiding zouden kunnen toepassen bij een specifieke hulpvraag.
 

Mijn onderzoek heb ik gericht op het onderzoeken van de emoties welke onderdrukt worden bij het gebruik van verdovende middelen. Hierbij wilde ik onderzoeken hoe holistische massage kan bijdragen bij het creëren van bewustwording van je gedrag ten opzichte van drank- en drugsgebruik (wanneer dit gebruik door jezelf of door je naaste omgeving als problematisch wordt ervaren).
 
Bewustwording ontwikkelen bij het stellen van persoonlijke grenzen is een belangrijke basismethode binnen het proceswerk bij holistische massagetherapie. Het bewaken van je persoonlijke grenzen is in samenspel met het gebruik van verdovende middelen meestal niet gemakkelijk, simpelweg omdat je je eigen gevoelens met deze middelen verdoofd. Wanneer je ver van je gevoel verwijderd bent geraakt is het erg lastig om je persoonlijke grenzen te bewaken.
 
Habitouch Transformatie Traject – Gezien de nuttige bevindingen en resultaten die naar boven zijn gekomen tijdens dit onderzoek raakte ik gemotiveerd om met deze behandelingen meer mensen bewust te maken van onderliggende gevoelens ten opzichte van het gebruik van verdovende middelen. Vanuit deze gedachten is het Habitouch Transformatie Traject ontstaan. Binnen dit traject wordt doormiddel van holistische massage doelgericht gewerkt aan het doorbreken van vastgeroeste patronen. Patronen die je al geruime tijd niet meer dienen maar waar je jezelf maar moeilijk uit los weet te breken.
 
Een realistisch zelfbeeld in 2 maanden – Tijdens een 5-tal sessies welke persoonlijk op jou zijn afgestemd wordt er bewustwording gecreëerd van je gebruik en de gevoelens die aan het gebruik ten grondslag liggen. In meerdere sessie verspreid over 2 tot 3 maanden werken we doelgericht aan het doorbreken van de bijbehorende patronen. Het resultaat hiervan is niet alleen dat de verbinding tussen lichaam en geest wordt herstelt, je komt door deze bewustwording zodanig dicht bij jezelf te staan dat je vanuit hier bewustere keuzes leert maken. Keuzes die bevorderlijk zijn voor jouw geluksgevoel.
 
Bij het Habitouch Transformatie Traject wordt er binnen een tijdsbestek van ongeveer 2 maanden gewerkt aan maar één doel: het creëren van een liefdevol en realistisch zelfbeeld en dat vasthouden! De sessies vinden kort opvolgend van elkaar plaats, wat er niet alleen voor zorgt dat je hardnekkige patronen wezenlijk doorbroken zullen worden, maar de inzichten die je gaandeweg krijgt zullen op een hele mooie manier verankerd worden en onderdeel worden van je dagelijkse routine.
 
Het Habitouch Transformatie Traject bestaat uit:
  • 5 sessies van 90min verspreid over 2 maanden
  • Verdieping in de verkregen inzichten in de vorm van thuisopdrachten
  • Trajectbegeleiding d.m.v. oefeningen
  • Naslagwerk van de gemaakte stappen in de vorm van een verslag
  • € 100,- korting op het één jaar durende natraject
 
Andere thema’s – Het doel van het Habitouch Transformatie Traject is om meer zelfvertrouwen genereren, een stevig draagvlak te creëeren waarmee je verantwoordelijkheid leert dragen en om een realistisch zelfbeeld te ontwikkelen. Dit hoeft dus niet perse betrekking te hebben op het gebruik van middelen, ook vele andere levensthema’s kunnen bovenstaande doelen in de weg zitten.
 
Met het Habitouch Transformatie Traject ben ik een samenwerking aangegaan met huisartsen en andere alternatieve therapeuten.
 
Contact – Ben je benieuwd wat holistische massagetherapie voor jou kan betekenen en wil je meer weten over het Habitouch Transformatie Traject? Klik op de button hieronder.
 
Ben je een bedrijf en heb je interesse om mij als holistisch therapeut procesmatig in te zetten? Stuur dan een mailtje met je vraag naar info@habitouch-massage.nl.