Als je goed voor je lichaam zorgt, vindt je ziel het fijn om erin te wonen.

Je lichaam als raadgever

In ons lichaam worden per uur wel miljarden nieuwe cellen aangemaakt (iedere groep cellen in je lichaam kent zo zijn eigen vernieuwingsduur). Waarom blijven we dan toch soms zo lang ziek of somber? Het antwoord hierop ligt in het celgeheugen. Herinneringen en gevoelens worden met name in het bindweefsel opgeslagen, zo kan een ziekte of een oud patroon steeds opnieuw worden doorgegeven aan een nieuwe generatie cellen. Niet alleen ons brein heeft een geheugen, maar onze lichaamscellen dus ook! Zo ontstaan er klachten wanneer langdurige onbalans je leven beheerst, om je er op te wijzen dat je het rustiger aan mag doen. Zonder dat je het zelf misschien door hebt kunnen bepaalde situaties veel invloed op je hebben en om jou te behoeden voor meer pijn/verdriet waarschuwt je lichaam je hiervoor in de vorm van klachten, denk hierbij aan bijvoorbeeld hartkloppingen, slechte nachtrust, hyperventilatie of spier- /gewrichtspijn. Als je lange tijd geen gehoor geeft aan deze klachten kan je jezelf letterlijk ziek maken.

Holistische massage kan wat voor jou betekenen wanneer…

 • je jezelf al een poosje ‘kwijt bent’ 
 • je meer antwoorden in jezelf wilt vinden
 • je snel uit balans bent
 • je veel last hebt van lichamelijke klachten en/of spanningen
 • je wilt werken aan persoonlijke ontwikkeling
 • je meer inzicht wil krijgen in levensthema’s
 • je meer in contact wilt komen met je lichaam en gevoel
 • je jezelf los wilt maken van patronen en overtuigingen die je niet langer dienen

Herken je jezelf niet in bovenstaande punten maar heb je wel een zware baan die veel inspanning vergt, of heb je op een andere manier een druk en hectisch leven? Ook dan is een holistische massage op zijn tijd aan te raden. Het contact met je lichaam hervinden levert hoe dan ook een waardevolle bijdrage aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Alles wat aandacht krijgt groeit

Bij een holistische massage werkt het net zo. Bij de eerste sessie weet je niet goed wat je kan verwachten, je kunt soms even moeten wennen aan de manier van benadering en coaching. Een tweede sessie werkt al dieper in op je onderbewuste en na een aantal sessies merk je dat je bewustwording steeds meer toeneemt.

Heb je het idee dat je het contact met je lichaam bent kwijt geraakt? Maak jij je keuzes alleen maar vanuit je ratio en niet meer vanuit je gevoel? Misschien ben je het vertrouwen erin verloren.

Gedurende je leven leer je steeds meer denkpatronen ontwikkelen, veelal ten goede van je persoonlijke ontwikkeling: we vergelijken, begrijpen en verrijken. We leven in een wereld waarin we ons leren ontplooien en ontwikkelen omdat dat meerdere vlakken van ons verwacht wordt. Dat is dan ook waarmee we ons als mens definiëren van de rest. Echter zorgt deze voornamelijk mentale ontwikkeling voor een verwijdering van ons gevoel. Holistische massage helpt je bij het terugkeren naar de basis: je hogere zelf. Het vermogen om met aandacht aanwezig te zijn, te mogen voelen en hierin te ontspannen.

Patronen doorbreken

Om hardnekkige patronen te leren doorbreken en meer te leren leven vanuit je lijf worden 5 sessies aangeraden. Deze sessies plan je binnen 21 dagen opvolgend aan elkaar. Kijk anders eens bij het Habitouch Transformatie Traject om te zien of dit bewustwordingspad past bij wat jij voor ogen hebt. 

De voordelen van holistische massage:

 • Onrustige en neerslachtige gedachten nemen minder ruimte in beslag
 • Je komt beter in contact met je gevoel
 • Je leert beter luisteren naar je lichaam
 • Signalen uit je lijf worden beter opgepakt
 • Je bewustzijnsvermogen wordt vergroot

Trakteer een dierbare op een Habitouch cadeaubon!
Even ontladen en volledig naar binnen keren, dat is waar bijna iedereen in deze stressvolle tijd wel naar hunkert. 

Contact gegevens
Maerlantstraat 41
6531 AS Nijmegen

Tel: 06-51485958
E-mail: info@habitouch-massage.nl

KVK71970517
BTW: NL001900265B49

Bewustwordingsboost nodig?
Volg Habitouch en ontvang wekelijkse inspirerende inzichten!

Aangesloten bij
CAT: Collectief Alternatieve Therapeuten