Workshops voor vrouwen

Diep in de natuur ontdek je de wijsheid van je ziel

Sanne van den Oever

Sanne van den Oever

Natuurcoach bij Habitouch

Als natuurcoach organiseer ik geregeld workshops in de natuur, daar waar de hooggevoelige vrouw het meest in haar element is.  

Tijdens deze workshops maken we gebruik van metaforen en symbolieken die op een hele directe manier inzichten zullen brengen. Inzichten die je verder zullen brengen en houvast kunnen geven bij een bepaald thema waarmee je worstelt. Het is mijn taak als natuurcoach om de werkvormen die tijdens deze workshops worden toegepast op een liefdevolle maar doeltreffende manier te begeleiden.

De workshops bij Habitouch staan altijd in het teken van vrouwenkracht, verbinding, herkenning en waardering.

Onderaan deze pagina vind je het programma van de geplande natuurworkshops in ’22/’23.

 

Onder kwetsbaarheid schuilt kracht

We zijn over het algemeen meer in contact met ons hoofd en ons denken, dan met ons hart. Maar we kunnen elkaar pas echt ontmoeten als we kwetsbaar durven te zijn, als we delen van onszelf laten zien die we in de dagelijkse omgang wat meer verborgen houden. We hebben vaak geen idee wat er werkelijk in de ander omgaat en zitten vaak vol aannames en oordelen, die meestal niet overeenkomen met de werkelijkheid.

Het denken staat vol van oordelen en aannames en wordt veelal geregeerd door angst. Het hoofd zoekt controle, houvast en zekerheid, wil weten en dingen vooruit plannen. Het hart kent een ander tempo en vertraagt liever. Het wil zich richten op zaken die er werkelijk toe doen, zoekt verbinding en wil kunnen handelen vanuit vertrouwen.

Sensitieve meiden en vrouwen die meer vanuit hun hart willen leven, willen leren vertrouwen op hun onderbuik gevoel en de kracht van kwetsbaarheid willen leren ontdekken zijn welkom bij mijn natuurworkshops. De workshops dragen altijd ieder een afzonderlijk thema, denk hierbij aan workshops gericht op uitgeputte moeders, jonge radeloze meiden of hooggevoelige vrouwelijke ondernemers.

De workshops worden altijd gegeven tijdens of rond de volle maan. De kracht van de volle maan is dragend, emoties zijn op deze dagen sterker en je voelt je vaak onbewust verbonden met een groter geheel. Door in afstemming met de maan met elkaar te verbinden, sluiten we aan op een oeroude traditie. 

 

Super toffe betekenisvolle en zinvolle dag gehad met Sanne en de andere meiden op (ziels)missie. Sanne heeft ons een hele mooie workshop gegeven in de bossen waardoor we op een creatieve en pure manier met elkaar en onszelf konden verbinden. Het heeft mij geïnspireerd op verschillende vlakken. De mooie opdrachten lekker in de natuur hebben mij een extra stukje zelfinzicht gegeven maar ook wat extra zelfvertrouwen door bepaalde dingen in openheid te delen in een groep met onbekenden. Een gevoel van herkenning bij elkaar was ook erg prettig om op te merken waardoor het delen ook gemakkelijker gaat. Sanne zelf gaf deze workshop met alle liefde en enthousiasme dat kon je merken en voelen aan alles. Dit nodigt dan ook extra uit om zelf actief deel te nemen en komen de dingen ook echt over. Ik ben met een brede glimlach op mijn gezicht naar huis gereden.

Bedankt Sanne en andere meiden voor deze mooie ervaring.

Rosa van Els

Gehandicapten begeleidster

Een broedplaats van uitdagingen en obstakels

Worstel jij met een bepaalde kwestie en lukt het je niet om een bepaalde knoop door te hakken of misschien ben je om een andere reden het overzicht een beetje kwijt geraakt? Bij een natuurworkshop bij Habitouch kan je met verschillende vragen terecht.

Wil jij bijvoorbeeld al lange tijd een andere kant op met je werk maar durf je niet voor jezelf te kiezen? Vind je in de liefde steeds niet waar je zo naar verlangt? Overweldigt de wereld je als hoog sensitieve moeder en vind jij het maar wat moeilijk om dicht bij jezelf te blijven omdat jij een net iets ander pad bewandelt dan de rest?

In de buitenlucht leef ik op

kom ik tot rust

laat ik al wandelend

negatieve gedachtes achter

en waait de wind mijn zorgen weg

De methodiek bij Habitouch kenmerkt zich door het gebruik van metaforen en symbolieken. Zo word je uitgedaagd om buiten je eigen vastgestelde kaders te denken.

Een symbool plaatst de situatie buiten jezelf waardoor je er gemakkelijk van een afstandje naar kunt kijken, hierdoor zul je merken dat het proces van inzicht vrijwel onmiddellijk in een stroomversnelling komt.

 Samen met jou leg ik tijdens deze workshops de eerste stenen op het pad van je nieuwe toekomst, eentje die barst van de mogelijkheden, mooie inzichten en positiviteit.

Waarom jij deel zou moeten nemen aan een natuurworkshop bij Habitouch!

 

  • Je gaat jezelf opnieuw ontdekken

  • Je ontsnapt even volledig samen aan de dagelijkse sleur

  • Je leert afstemmen op de wijsheid en het ritme van de natuur

  • Je leert samenwerken met de natuur

  • Je ervaart de krachtige werking van werken met symbolen

  • Je spendeert een hele dag in de mooie natuur in de omgeving van Nijmegen

  • Je keert met nieuwe kennis, inzichten en misschien wel nieuwe vriendinnen aan het einde van de dag weer huiswaarts

  • Deze dag brengt je saamhorigheid en staat in het teken van samen leren, samen eten, samen delen

Workshop HSP moeders united

Programma Natuurworkshops bij Habitouch

 

Wil jij in één dag de kracht van kwetsbaarheid ontdekken, leren hoe goed het voelt om jezelf te laten zien en samen met gelijkgestemden vrouwen een mooi avontuur aangaan?

Meld je dan aan voor een van onderstaande workshops:

Ik meld me aan voor de workshop:

Kosten

6 + 12 =

Praktijk adres:
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958

Mail:
sanne@
habitouchhspcoaching.nl

Zijn we al connected?

Als erkent kwalitatief holistisch therapeut ben ik aangesloten bij beroepsverening CAT

KVK: 71970517
BTW: NL001900265B49

Meer belangrijke info
vind je hier

Wekelijks nieuwe opnames vanuit het bos!