Workshop: Hooggevoeligheid als kracht!

verbinding, herkenning, waardering

 

Workshop – Hooggevoeligheid als kracht!

Acceptatie
De meeste mensen doen er een heel leven over om te accepteren wie ze zijn. Niet-hooggevoelige kunnen hier jarenlang mee worstelen, maar de hooggevoelige het er net een graadje moeilijker mee.

Het aanpassen, vergelijken, bijbenen en nóg een paar schepjes erbovenop doen zit er al vroeg in, want zolang de hooggevoelige de eigen gevoeligheid blijft ontkennen lijden ze.

In de snelle wereld van gewin en succes voelt een hooggevoelige zich vaak onder druk gezet. De maatschappij geeft nu eenmaal de voorkeur aan mensen met een actieve ondernemende instelling, waardoor mensen met minder energie en minder vaart gedwongen zijn om eerder een duidelijk ‘nee’ of ‘stop’ te laten horen.

HSP mama

Als hooggevoelige moeder bijvoorbeeld, word je in de dagelijkse waan van de dag geconfronteerd door je kleine spiegels die haarfijn aan je teruggeven of je je onzeker voelt, of bang, boos of blij.

Je draagt de verantwoordelijkheid voor je gezin en probeert er met 1000 % toewijding voor te zorgen dat jullie koters uitbloeien tot stabiele, aardige of behendige mensen.

Deze verantwoordelijkheid is sowieso niet niks, maar als hooggevoelige mama kan het soms extra zwaar voelen. Je kunt je machteloos voelen omdat je bepaalde keuzes maakt die door anderen niet begrepen worden.

 

Herkenning, verbinding en waardering

Deze workshop staat in het teken van delen, verhalen delen, ervaringen delen en hierdoor herkenning vinden bij elkaar. Het wordt een dag die in het teken staat van jouw sensitiviteit en hoe je deze gevoeligheid kunt inzetten en ervaren als kracht.

Ook onderzoeken we in deze workshop meerdere “valkuilen” van het hooggevoelig zijn zoals; je gevoeligheid in relatie tot groepen / moederschap / ondernemen / relaties / vriendschappen / familie.

Deze workshop is er voor hooggevoelige vrouwen die niet alleen kracht uit hun hooggevoeligheid willen putten maar ook elkaar beter willen leren zien, horen en begrijpen.

 

Wil jij de kracht van je hooggevoeligheid ervaren samen met gelijkgestemde gevoelsvrouwen?

 

Dan is deze dag voor jou!

 

 

Waarom jij deel zou moeten nemen aan de workshop: 'Hooggevoeligheid als kracht!'

 

 • Je gaat de kracht van je hooggevoeligheid inzien
 • Het delen van verhalen zorgt voor verbinding, herkenning en waardering
 • Je kunt deelnemen met een goede vriendin en de band met haar wordt nog sterker en dieper
 • Je leert samenwerken met en afstemmen op de natuur
 • Je ervaart de krachtige werking van werken met symbolen
 • Je spendeert een hele dag in de mooie natuur in de omgeving van Nijmegen
 • Deze dag brengt je saamhorigheid en staat in het teken van samen leren, samen eten, samen delen

Het was heel mooi en bijzonder om deel te mogen nemen aan de workshop van Sanne. Sanne neemt je mee de natuur in en door verschillende opdrachten heb ik een goed beeld gekregen wat mijn hartverlangens zijn en welke blokkades er zitten. Door de opdrachten ben ik mij hier bewust van! De inzichten die ik heb gekregen kan ik in mijn dagelijkse leven toepassen. De wijze waarop Sanne je meeneemt de natuur in is heel fijn, rustig en uitnodigend. Daarnaast is het super waardevol om met anderen meiden te connecten en ervaringen uit te delen! 

Margo Raaijmakers

Verpleegster en holistisch massagetherapeut in opleiding

Super toffe betekenisvolle en zinvolle dag gehad met Sanne en de andere meiden op (ziels)missie. Sanne heeft ons een hele mooie workshop gegeven in de bossen waardoor we op een creatieve en pure manier met elkaar en onszelf konden verbinden. Het heeft mij geïnspireerd op verschillende vlakken. De mooie opdrachten lekker in de natuur hebben mij een extra stukje zelfinzicht gegeven maar ook wat extra zelfvertrouwen door bepaalde dingen in openheid te delen in een groep met onbekenden. Een gevoel van herkenning bij elkaar was ook erg prettig om op te merken waardoor het delen ook gemakkelijker gaat. Sanne zelf gaf deze workshop met alle liefde en enthousiasme dat kon je merken en voelen aan alles. Dit nodigt dan ook extra uit om zelf actief deel te nemen en komen de dingen ook echt over.
Ik met een brede glimlach op mijn gezicht naar huis gereden.

Bedankt Sanne en andere meiden voor deze mooie ervaring.

Rosa van Els

Begeleider gehandicaptenzorg

De essentie

De natuur heeft een zodanige rustgevende uitwerking waardoor je goed in staat zult zijn om te luisteren naar je innerlijke gevoel.

Door te werken met symbolen en metaforen plaats je de situatie buiten jezelf waardoor je er gemakkelijker vanaf een afstand naar kunt kijken. Je zult merken dat door het werken met symbolen het proces van inzicht vrijwel direct in een stroomversnelling komt.

Een natuurcoachsessie zet je letterlijk in beweging. Bovendien zul je niet alleen meer open gaan staan voor nieuwe inzichten, de verkregen inzichten zullen ook op krachtige (fysieke) wijze verankerd worden in je systeem.

Belangrijke info

 

Waar: Hatertse Vennen (vlakbij Nijmegen, Wijchen en Cuijk)
Wanneer:
Zaterdag 11 maart
Tijdsduur:
van 10.00uur tot 17.00uur
Lunch:
is inbegrepen
Inbreng:
€ 100,- p.p.  

Dit gaan we doen

 

 • Ontvangst met koffie/thee/fris bij St. Walrick, inloop vanaf 9.45uur. Je kunt je melden bij de bar.
 • Als iedereen is gearriveerd zullen we een kort voorstelrondje doen.
 • Korte uitleg over het programma van vandaag
 • Om 10.30uur begint de workshop met een wandelmeditatie met als doel: contact maken met het hier en nu, even terug naar de kern, contact maken met de omgeving, vertragen.
 • Tussen 11.00uur en 12.45uur vindt de eerste opdracht plaats: contact maken met je gevoel via symbolen.
 • Na de deelronde is het tijd voor de lunch.
 • Na de lunch volgt weer een wandelmeditatie, waarna we zullen starten met de tweede opdracht: Verlies symboliseren en dankbaarheidsoefening
 • Hierna zullen we in tweetallen verder de diepte in duiken door het stellen van verdiepende vragen.
 • Tegen het einde van de dag volgt de 3e opdracht. Deze opdracht staat in het teken van het uiten van respect en waardering.
 • Tussen 16.00uur en 17.00uur sluiten we de dag af met de laatste verdiepende opdracht.
Natuurcoaching Nijmegen en Cuijk

Meld je hier aan voor de workshop

 

‘Hooggevoeligheid als kracht

 

Wil jij in één dag ontdekken dat het omarmen van je gevoelsvermogen jouw leven vele malen leuker maakt?!

Meld je dan nu aan!

Ik meld me aan voor de workshop 'Hooggevoeligheid als kracht' op:

Kosten

Als lunch eet ik deze dag het liefst:

Hier drink ik graag bij:

7 + 6 =

Praktijk adres:
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958

Mail:
sanne@
habitouchhspcoaching.nl

Zijn we al connected?

Als erkent kwalitatief holistisch therapeut ben ik aangesloten bij beroepsverening CAT

KVK: 71970517
BTW: NL001900265B49

Meer belangrijke info
vind je hier

Wekelijks nieuwe opnames vanuit het bos!