INTEGRALE MASSAGE

Wanneer je je ogen naar binnen opent, wordt je je bewust van heel veel meer.

Werk, huishouden, sociale kring, sporten… We zijn in ons dagelijks doen en laten zo erg naar buiten toe gericht, dat we de interne mens helemaal zouden vergeten. Ons mentale, fysieke en emotionele gestel staat gedurende de dag constant aan.
Even naar binnen keren is wat er juist tijdens een integrale massage gebeurd. Al je aandacht gaat uit naar je vermogen waarin je kan voelen, ervaren en ontspannen.
Spanningen, welke je gedurende je leven opslaat en “bewaard” in verschillende lagen in je lichaam, daar word je je middels specifieke integrale massage technieken bewust van. Deze bewustwording herstelt het energieniveau in je lichaam en brengt je lichaam opnieuw in balans en heeft dan ook een positieve uitwerking op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het geeft het zelfhelend-vermogen van je lichaam eigenlijk gewoon een flinke boost. Ziektes en kwalen, die voort kunnen komen uit langdurige spierspanningen, worden door het zelfhelend-vermogen nog voordat je er weet van hebt hersteld.

Heelwording binnen integrale massage richt zich niet alleen op het ondersteunen van het lichaam om de balans te herstellen. Het legt ook de wortels bloot bij mensen om inzicht te krijgen in dieperliggende oorzaken van lopende thema’s.
Om mensen hierbij te ondersteunen zijn inzichten vanuit het Oosten en Westen met elkaar gecombineerd. Waar het Oosten zich vooral richt op het spirituele en energetische lichaam en de aanwezigheid in het moment, richt het Westen zich meer op het fysieke lichaam en ondernemen van actie.

Iedere massage start met een intakegesprek. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals hoe je je voelt op dat moment en welke klachten er spelen.
Tijdens de sessie is er altijd ruimte voor een gesprek, herinneringen die boven komen of een ervaring die je wil delen. Naderhand bespreken we wat we tegen zijn gekomen. Dit alles wordt bijgehouden in een persoonlijk verslag.

Uitwerkingen van integrale massage:

 •   Draagt bij aan ontspanning en balans van lichaam en geest
 •   Zorgt voor ontspanning van spieren, weefsels en gewrichten
 •   Kalmeert het zenuwstelsel
 •   Stabiliseert de hormoonhuishouding
 •   Helpt het loslaten van spanningen en stress
 •   Het komt de lichaamshouding ten goede
 •   Draagt bij aan bewustwording en innerlijke groei
 •   Emotionele stabiliteit: denken en voelen komen meer in balans
 •   Beter in contact met je lichaam 
 •   Maakt ruimte voor nieuwe energie

INTEGRALE ONTSPANNINGSMASSAGE

Maak van ontspanning je prioriteit.
Deze ontspanningsmassage werkt zowel lichamelijk als geestelijk door en is er om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. Het lichaam ervaart weer hoe het voelt om ontspannen te zijn. Vanwege de beheersing en kennis van diepgaande massagetechnieken werkt een integrale ontspanningsmassage bij Habitouch dieper door op onderbewust niveau. Deze vorm van ontspanningsmassage wordt dan ook vaak anders beleeft dan een reguliere ontspanningsmassage.

HOLISTISCHE VISIE
Bij integrale massage wordt de mens vanuit de holistische visie gezien als onderdeel van een groter geheel.

Je kunt iemand dan ook niet los zien van zijn of haar omgeving. Ieder mens wordt beïnvloed door zijn omgeving en andersom. Op een dieper niveau kun je zeggen dat je de omgeving die er om je heen door jezelf wordt aangetrokken en daarmee ook een weerspiegeling is van jouw innerlijk. Door jezelf te veranderen kan de omgeving veranderen en andersom.

 

Holistische uitgangspunten voor integrale massage

 • Het lichaam is een geheel van samengestelde delen die onderling met elkaar verbonden zijn (o.a. het spierstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop, celprocessen, spijsverteringsstelsel).
 • Het fysieke lichaam staat niet op zichzelf, maar staat in directe wisselwerking met de emoties, het denken en hoe iemand met zijn omgeving en zichzelf verbonden is. 
 •  Het lichaam zoekt altijd naar evenwicht en balans (homeostase).
 •  Spanningen en klachten zijn een signaal van het lichaam dat er iets uit balans is geraakt.
 •  Door naar spanningen en klachten te luisteren en daar contact mee te maken kan iemand dichter bij zichzelf komen en kan de balans in het lichaam zich herstellen (zelfhelend vermogen).

AYURVEDISCHE MASSAGE 

Massages zijn onmisbaar binnen de Ayurveda. Ze zijn erop gericht om je unieke samenstelling van elementen terug in balans te brengen.

 

De Ayurveda kijkt naar de natuur van ieder mens, ieder mens heeft zo zijn/haar eigen natuur. Kort gezegd kijkt de Ayurveda naar hoe de elementen in ieder verdeeld zijn en doet dit aan de hand van de 3 dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.
Ieder mens heeft een unieke samenstelling van deze elementen in zichzelf, gedurende je leven kunnen sommige elementen nog hoger stijgen of juist nog lager dalen. En dit kan je ziek maken, volgens de Ayurveda. 


Een Ayurvedische massage wordt met plantaardige olie gegeven en is gericht op de marma’s in het energielichaam. Marma’s zijn energie-regio’s in het lichaam met een speciale gevoeligheid en deze krijgen in de massage dan ook de nodige aandacht wat een geneeskrachtige werking heeft. Na een Ayurvedische massage stroomt er vernieuwde energie door het lichaam.


Om de stand van je dosha’s te bepalen vul je voorafgaand aan de massage (thuis alvast) een vragenlijst in. De uitslag van deze test stuur je me voorafgaand aan de massage toe.

MASSAGE VOOR JE KIND   Een gezonde keuze!

 

Kinderen groeien op in een hectische tijd, stress is op jonge leeftijd al aan de orde van de dag. 
Een massage helpt je kindje weer beter ontspannen. Niet alleen als je volwassen bent, maar ook als kind heb je veel baat bij liefdevolle aanrakingen en knuffels. Een regelmatige massage heeft als positieve uitwerking dat je kind zich beter kan concentreren en beter kan slapen.
Je kan ervoor kiezen de massage van je kind bij je thuis of in mijn praktijk te laten plaatsvinden. Je blijft er de gehele massage zelf bij aanwezig. Dat maakt het ook wat minder spannend en het is erg leuk om te zien hoe je kindje ontspant.

KOSTENOVERZICHT

Integrale massage van 90 minuten
Een massage toegepast op jou, als mens. Gericht op balans tussen lichaam en geest en het vergroten van bewustwording. Inclusief intakegesprek en nabespreking duurt deze behandeling in totaal gemiddeld 2 uur. 
€ 80,00 (incl. BTW)

5 Integrale massage sessies ter waarde van € 400,00
Een reeks massages waarin we stap voor stap werken aan het herkennen van patronen en het doorvoelen van wat je lichaam je te vertellen heeft. € 350,00 (incl. BTW)

Ayurvedische massage van 90 minuten
Een massagevorm gericht op de stand van je dosha’s. Deze massagevorm heeft een zeer ontspannende uitwerking op het energielichaam. € 70,00 (incl. BTW)

Relax and Chill massage van 60 minuten
Ontspanningsmassage € 55,00 (incl. BTW)

Ayurvedische hoofdmassage van 30 minuten
Hierbij worden de drukpunten in het gezicht gestimuleerd. Dit biedt het gezicht en het hoofd, daar waar zich gedurende de dag het meeste afspeelt, enorme verlichting. € 30,00 (incl. BTW)

Massage voor je kind van 30 minuten
Een massage geheel toegepast op je kindje. Zorgt voor een ongekende ontspanning en je kind leert zich hiermee bewust te worden van lichaam en geest op een hele positieve manier. € 25,00 (incl. BTW)

 

 • Betalen kan contant, per factuur of middels betaalverzoek.

 

LET OP!

 • Bij een massage aan huis wordt er (afhankelijk van je woonplaats) reistoeslag berekend.
 • Ten tijde van iedere sessie aan huis zal mijn veiligheid worden gewaarborgd. 

CONTACTGEGEVENS

info@habitouch-massage.nl
06-51 48 59 58
----------------------
Maerlantstraat 41
6531 AS Nijmegen
----------------------
BTWnr: NL166895386B01
KvKnr: 71970517

VOLG HABITOUCH OP
SOCIAL MEDIA!

HABITOUCH CADEAUBON

1 of meteen een reeks van 5 integrale massages, het is aan jou. Een Habitouch Cadeaubon is een ontzettend mooi en waardevol cadeau dat een positieve bijdrage levert aan iemands bewustwording en innerlijke groei. Wie zou daar niet verrast mee willen worden?