INTEGRALE MASSAGE

Wanneer je je ogen naar binnen opent, wordt je je bewust van heel veel meer.

Werk, huishouden, sociale kring, sporten… We zijn in ons dagelijks doen en laten zo erg naar buiten toe gericht, dat we de interne mens helemaal zouden vergeten. Ons mentale, fysieke en emotionele gestel staat gedurende de dag constant aan.
Even naar binnen keren is wat er juist tijdens een integrale massage gebeurd. Al je aandacht gaat uit naar je vermogen waarin je kan voelen, ervaren en ontspannen.
Spanningen, welke je gedurende je leven opslaat en “bewaard” in verschillende lagen in je lichaam, daar word je je middels specifieke integrale massage technieken bewust van. Deze bewustwording herstelt het energieniveau in je lichaam en brengt je lichaam opnieuw in balans en heeft dan ook een positieve uitwerking op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het geeft het zelfhelend-vermogen van je lichaam eigenlijk gewoon een flinke boost. Ziektes en kwalen, die voort kunnen komen uit langdurige spierspanningen, worden door het zelfhelend-vermogen nog voordat je er weet van hebt hersteld.

Heelwording binnen integrale massage richt zich niet alleen op het ondersteunen van het lichaam om de balans te herstellen. Het legt ook de wortels bloot bij mensen om inzicht te krijgen in dieperliggende oorzaken van lopende thema’s.
Om mensen hierbij te ondersteunen zijn inzichten vanuit het Oosten en Westen met elkaar gecombineerd. Waar het Oosten zich vooral richt op het spirituele en energetische lichaam en de aanwezigheid in het moment, richt het Westen zich meer op het fysieke lichaam en ondernemen van actie.

Iedere massage start met een intakegesprek. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals hoe je je voelt op dat moment en welke klachten er spelen.
Tijdens de sessie is er altijd ruimte voor een gesprek, herinneringen die boven komen of een ervaring die je wil delen. Naderhand bespreken we wat we tegen zijn gekomen. Dit alles wordt bijgehouden in een persoonlijk verslag.

Uitwerkingen van integrale massage:

 •   Draagt bij aan ontspanning en balans van lichaam en geest
 •   Zorgt voor ontspanning van spieren, weefsels en gewrichten
 •   Kalmeert het zenuwstelsel
 •   Stabiliseert de hormoonhuishouding
 •   Helpt het loslaten van spanningen en stress
 •   Het komt de lichaamshouding ten goede
 •   Draagt bij aan bewustwording en innerlijke groei
 •   Emotionele stabiliteit: denken en voelen komen meer in balans
 •   Beter in contact met je lichaam 
 •   Maakt ruimte voor nieuwe energie

INTEGRALE ONTSPANNINGSMASSAGE

Maak van ontspanning je prioriteit.
Deze ontspanningsmassage werkt zowel lichamelijk als geestelijk door en is er om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. Het lichaam ervaart weer hoe het voelt om ontspannen te zijn. Vanwege de beheersing en kennis van diepgaande massagetechnieken werkt een integrale ontspanningsmassage bij Habitouch dieper door op onderbewust niveau. Deze vorm van ontspanningsmassage wordt dan ook vaak anders beleeft dan een reguliere ontspanningsmassage.

HOLISTISCHE VISIE
Bij integrale massage wordt de mens vanuit de holistische visie gezien als onderdeel van een groter geheel.

Je kunt iemand dan ook niet los zien van zijn of haar omgeving. Ieder mens wordt beïnvloed door zijn omgeving en andersom. Op een dieper niveau kun je zeggen dat je de omgeving die er om je heen door jezelf wordt aangetrokken en daarmee ook een weerspiegeling is van jouw innerlijk. Door jezelf te veranderen kan de omgeving veranderen en andersom.

 

Holistische uitgangspunten voor integrale massage

 • Het lichaam is een geheel van samengestelde delen die onderling met elkaar verbonden zijn (o.a. het spierstelsel, zenuwstelsel, bloedsomloop, celprocessen, spijsverteringsstelsel).
 • Het fysieke lichaam staat niet op zichzelf, maar staat in directe wisselwerking met de emoties, het denken en hoe iemand met zijn omgeving en zichzelf verbonden is. 
 •  Het lichaam zoekt altijd naar evenwicht en balans (homeostase).
 •  Spanningen en klachten zijn een signaal van het lichaam dat er iets uit balans is geraakt.
 •  Door naar spanningen en klachten te luisteren en daar contact mee te maken kan iemand dichter bij zichzelf komen en kan de balans in het lichaam zich herstellen (zelfhelend vermogen).

AYURVEDISCHE MASSAGE 

Massages zijn onmisbaar binnen de Ayurveda. Ze zijn erop gericht om je unieke samenstelling van elementen terug in balans te brengen.

 

De Ayurveda kijkt naar de natuur van ieder mens, ieder mens heeft zo zijn/haar eigen natuur. Kort gezegd kijkt de Ayurveda naar hoe de elementen in ieder verdeeld zijn en doet dit aan de hand van de 3 dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.
Ieder mens heeft een unieke samenstelling van deze elementen in zichzelf, gedurende je leven kunnen sommige elementen nog hoger stijgen of juist nog lager dalen. En dit kan je ziek maken, volgens de Ayurveda. 


Een Ayurvedische massage wordt met plantaardige olie gegeven en is gericht op de marma’s in het energielichaam. Marma’s zijn energie-regio’s in het lichaam met een speciale gevoeligheid en deze krijgen in de massage dan ook de nodige aandacht wat een geneeskrachtige werking heeft. Na een Ayurvedische massage stroomt er vernieuwde energie door het lichaam.


Om de stand van je dosha’s te bepalen vul je voorafgaand aan de massage (thuis alvast) een vragenlijst in. De uitslag van deze test stuur je me voorafgaand aan de massage toe.

HABITOUCH
TRANSFORMATIE TRAJECT
In 2 maanden naar een realistisch en positief zelfbeeld
Bepaalde levensgebeurtenissen kunnen zoveel van ons vragen, dat de spanningen die hiermee samen hangen in ons onderbewuste met ons aan de haal gaan. Doordat je de ervaring nog niet hebt verwerkt blijf je verwikkeld in hetzelfde patroon waardoor je keer op keer dezelfde situaties blijven aantrekken. Om deze reden blijf je bijvoorbeeld steeds in verkeerde relaties belanden of kom je voor de zoveelste keer bijna in een burn-out terecht. 

Bij Habitouch leer je je gevoelswereld binnen te treden, om zo te ontdekken welke gebeurtenissen er tot op heden voor zorgen dat jij bepaalde situaties aantrekt en hierdoor niet lekker in je vel zit. In meerdere sessie verspreid over 2 tot 3 maanden werken we doelgericht aan het doorbreken van deze patronen, zodat je hier de rest van je leven de vruchten van kunt plukken!

1.
ORIËNTATIE

In de oriëntatiefase stemmen we samen je doelen af. Naar aanleiding van deze informatie wordt je persoonlijke behandelplan opgesteld.

 2.
BEWUSTWORDING

Gedurende deze fase word je je bewust van hetgeen dat zich voornamelijk op onderbewust niveau bij je heeft afgespeeld.

3.
ONTKENNING

In de ontkenningsfase vinden veel veranderingen in je leven plaats. Deze veranderingen kunnen ongemakkelijk voelen, hierbij kan ontkenning gaan opspelen.

4.
VERANDERING

Tijdens deze fase ontdek je de positieve uitwerking van de veranderingen in je denken en voelen en wat de effecten hiervan zijn op je omgeving.

5.
TRANSFORMATIE

In de transformatiefase ontdek je dat je van jezelf kunt houden zoals je dat voorheen nooit kon. Nu kun je de veranderingen in je leven integreren. 

Het Habitouch Transformatie Traject bestaat uit: 

 • 5 sessies van 90min verspreid over 2 maanden
 • Verdieping in de verkregen inzichten in de vorm van thuisopdrachten
 • Trajectbegeleiding d.m.v. oefeningen
 • Naslagwerk van de gemaakte stappen in de vorm van een verslag
 • € 100,- korting op het één jaar durende natraject

Voorafgaand aan het Habitouch Transformatie Traject plan ik een telefonische afspraak met je in. Tijdens deze oriënterende stap wordt inzicht verkregen in je klacht, waar je tegenaan loopt in het leven en aan welke doelen je graag met me zou willen werken. Aan de hand van deze informatie wordt de eerste behandeling opgesteld zodat deze persoonlijk op jouw klacht kan worden afgestemd.  
Via onderstaande knop boek je de eerste afspraak voor het Habitouch Transformatie Programma, hiermee zet je de eerste stap naar een beter leven. 

MASSAGE VOOR JE KIND   Een gezonde keuze!

 

Kinderen groeien op in een hectische tijd, stress is op jonge leeftijd al aan de orde van de dag. Een massage helpt je kindje weer beter ontspannen. Niet alleen als je volwassen bent, maar ook als kind heb je veel baat bij liefdevolle aanrakingen en knuffels. Een regelmatige massage heeft als positieve uitwerking dat je kind zich beter kan concentreren en ook dieper zal slapen. Het kind leert zo al vroeg om een positieve verbinding met het lichaam aan te gaan. Dit draagt bij aan een groter besef van eigenwaarde op latere leeftijd.
Je kan ervoor kiezen de massage van je kind bij je thuis of in mijn praktijk te laten plaatsvinden. Je blijft er de gehele massage zelf bij aanwezig. Dat maakt het ook wat minder spannend en het is erg leuk om te zien hoe je kindje ontspant.

CORONA STRESS RELEASE 
Een massage gericht op alle veranderingen in je leefomgeving door Covid-19

Deze behandeling is speciaal opgezet voor alle ondernemers en de juist hardwerkende mensen die vanwege het Covid-19 virus leiden onder fysieke, mentale en emotionele klachten. In een behandeling van 30 minuten wordt de aandacht gericht op je fysieke en mentale herstel, in een behandeling van 60 minuten gaan we dieper op in op je overige klachten. 

 

STOEL MASSAGE

Een massage ter bevordering van de sfeer en de productiviteit op je werkplek.

Steeds vaker wordt er binnen stress-gevoelige ondernemingen gekozen voor een alternatieve benadering. Een plek waarbij veel vanuit het hoofd gewerkt wordt kan in balans worden gebracht door de aandacht te richten op het lichaam. Het denken versus het voelen. Met deze vorm van aandacht zet je je werkende personeel op een plek van erkenning. Dit heeft uiteindelijk een zeer positieve uitwerking op niet alleen de werkzaamheden an sich, maar is ook erg bevordelijk voor de sfeer binnen je bedrijf. 

KOSTENOVERZICHT

 

 

Habitouch Transformatie Traject
Een reeks behandelingen welke persoonlijk op jou en op jouw doel en visie zijn afgestemd. Hierin werken we samen in 2 (tot 3) maanden naar het eindresultaat van meer zelfvertrouwen, meer balans en meer rust door middel van o.a. het herkennen van patronen en het ontdekken en doorvoelen van onderliggende emoties. 

€ 445,00 (incl. BTW)

Integraal holistische massage van 60 minuten 
Een massage toegepast op jou, als mens. Gericht op balans tussen lichaam en geest en het vergroten van bewustwording. Het zelfhelend vermogen wordt in deze sessie gestimuleerd en vergroot. Inclusief intakegesprek en nabespreking duurt deze behandeling in totaal ongeveer 1,5 uur. € 65,00 (incl. BTW)

Integraal holistische massage van 90 minuten

Een persoonlijk op jou afgestemde behandeling, gericht op de balans tussen lichaam en geest en het vergroten van je bewustwording van onderliggende klachten. Inclusief intake en nabespreking duurt deze behandeling in totaal ongeveer 2 uur. € 85,00 (incl. BTW)

Ayurvedische massage van 80 minuten
Een massagevorm gericht op de stand van je dosha’s. Bij deze massage wordt gegeven met natuurlijke en verwarmde olie, deze massagevorm heeft een zeer ontspannende uitwerking op het energielichaam. € 80,00 (incl. BTW)

Habitouch Hoofdmassage
Een verwenning voor het hoofd (dat gedurende de dag nooit stil staat). Bij deze op het hoofd, de hals, de nek en de armen gerichte massage worden specifieke drukpunten gestimuleerd. Deze massage werkt verlichtend voor het hoofd en zeer stress verlagend. € 30,00 (incl. BTW)

Massage voor je kind

 Voor kindjes die erg slecht slapen, eigenlijk oververmoeid zijn van alle prikkels van de dag maar hun rust niet kunnen vinden. € 35,00 (incl. BTW)

Stoel massage
Bij een stoelmassage wordt je in een vooroverhangende-houding gemasseerd. Bij deze massage houdt je je kleding aan. De massage is gericht op je rug, schouders, hoofd, armen en handen. Het is een ultra-ontspannende massage waarbij je je na een half uur weer als herboren voelt! € 35,00 (incl. BTW)

 

 • Betalen kan contant, per factuur of middels betaalverzoek.

 

 

 

 

LET OP!

 • Bij een massage aan huis wordt er (afhankelijk van je woonplaats) reistoeslag berekend.
 • Ten tijde van iedere sessie aan huis zal mijn veiligheid worden gewaarborgd. 

Praktijk adres:
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958

Mail:
sanne@
habitouchhspcoaching.nl

Zijn we al connected?

Als erkend kwalitatief holistisch therapeut ben ik aangesloten bij beroepsverening CAT

KVK: 71970517
BTW: NL001900265B49

Meer belangrijke info
vind je hier

Wekelijks nieuwe opnames vanuit het bos!