– Recept brandnetelsoep –
Als je zwanger bent moet je een beetje oppassen met je verse kruiden inname. Veel kruiden hebben namelijk een afdrijvende werking en als je je kindje nog even lekker wil laten zitten waar ‘ie zit kan je beter niet te veel van deze werking stimuleren
Welk kruid je echter wel kan gebruiken (met mate!) is de brandnetel. Een knoeperd van een kruid dat stikt van de mineralen. De brandnetel werkt zoals ‘ie eruit ziet; het kruid prikkelt je vanbinnen en zet alles in werking. Het rode van de stengel verwijst naar de invloed op onze doorbloeding, ons bloed gaat er dus beter van stromen. Hierdoor werkt het kruid o.a. ook goed tegen puistjes, het zet de celvernieuwing van de poriën in actie. Iedere ochtend (nooit langer dan 3 weken) een kopje brandnetelthee en zeg maar dag tegen acne!
Hieronder een recept om zelf thuis van deze krachtbom een soep te maken.

Brandnetelsoep kan je overigens het hele jaar door maken, maar in de lente is hij het meest krachtig en voedzaam:

* Snipper een ui en een paar knoflookjes en bak deze in wat olie
* Voeg 1,5 liter water toe en 2 eetlepels havervlokken
* Doe er een bouillonblokje bij en evt. wat gesneden aardappelen voor een vollere soep en laat alles in ongeveer 20minuutjes gaar worden.
* Ondertussen was je een portie van 2 handjes brandnetels (zorg dat je de toppen van de brandnetels plukt) in een vergiet
* Laat ze vervolgens uitlekken en knip ze in het vergiet klein (zo hoef je er niet met je handen aan te komen)
* Voeg nu de brandnetels bij de soep, roer goed door en laat alles nog 1 a 2 minuutjes goed doorkoken; dan gaat de brand eraf en zijn de brandnetels gaar.
* Om de soep leuk te garneren kan je wat robertskruid toevoegen als garnering, wat look (aanrader!) of peterselie.
* Klaar is je soep

Hmmmm…………….Plukken en smullen maar!