Hoogsensitiviteit als kracht

Hoogsensitiviteit vind ik een ongelooflijk boeiend onderwerp. Het heeft me zó lang in de weg gezeten, tot wanhoop gedreven en me laten denken dat ik gek was.

Totdat het begin van veel persoonlijk onderzoek en een drastische carrièreswitch me jaren geleden deed inzien dat ik mijn gevoelsvermogen ook kon inzetten als kracht. Door het ontwikkelen van en te vertrouwen op je intuïtie voed je deze allerbelangrijkste raadgever.

Als holistisch therapeut en natuurcoach mag ik hoogsensitieve vrouwen helpen, begeleiden en inspireren om te vertrouwen op hun gevoelskracht met een alles veranderende transformatie tot gevolg.

 

Bang meisje

Als jong meisje schreef ik dagboeken vol over hoe bang ik wel niet was. Bang dat ik geen vrienden had. Bang dat mijn familie me niet mocht. Bang dat ik altijd alleen zou blijven. Ik kon na een bepaalde opmerking of boze blik compleet van de leg zijn. Dan kwam er een diepgewortelde angst boven: ik ben niet goed genoeg. 

Een angst die voortkwam uit een gevoel van afwijzing, het gevoel dat ik er niet bij hoorde omdat ik anders was. Het resulteerde in een gigantisch schuldgevoel, naar m’n ouders omdat ik het ze zo moeilijk maakte, naar mijn partner omdat ik zo onzeker was, naar m’n werkgever omdat ik me zo snel overwerkt voelde.

Torenhoge verwachtingen legde ik mezelf op; ik moest een goede baan hebben, veel vrienden, een goed salaris, veel sporten… Ik hield het niet vol en vanuit dit negatieve gevoel trok ik juist de verkeerde banen, vriendjes en vrienden aan; ik klapte geregeld onderuit.

Mijn levenslustige houding vernietigde ik zelf door volop te verwijten en te vluchten om maar niet te hoeven voelen hoe ongelukkig ik diep vanbinnen was. Geregeld kampte ik met periodes van neerslachtigheid. De angsten en schaamte over wie ik was namen dan zodanig toe dat ik dan maar één uitweg zag; verdoven.

Pas na de tweede flinke burn-out ontdekte ik dat ik het leven en de wereld om mij heen anders waarneem dan dat anderen dat doen. 

HSP Randvoorwaarden

Het omarmen van mijn hooggevoeligheid is de enige manier geweest om mezelf in mijn kracht te zetten en mijn leven van waarde te maken. Die burn-out heeft nog een paar keer op de loer gelegen, maar nu ik weet hoe ik voor mezelf kan zorgen als het allemaal even te veel geweest is komt ‘ie er bij mij niet meer in.

Inmiddels heb ik mijn leven zo vormgegeven dat ik ondanks een sociaal gevuld leven nooit meer het gevoel heb dat ik het te druk heb. Behalve dat mijn mindset veranderd is plan ik als ondernemer mijn eigen werktijden en werk ik niet meer dan 2 vaste dagen per week. De overige dagen bekijk ik waar ik nog een behandeling kan plannen en of dit matcht bij het ritme van die week.

Maar bovenal ben ik op die dagen mama en kom ik tussendoor tot rust.

Omdat ik over het verwerken van alle informatie van de ervaringen die ik opdoe en de mensen die ik ontmoet in mijn leven nu eenmaal langer doe, heb ik geleerd dat leven volgens mijn HSP randvoorwaarden voor mij de enige álles veranderende manier geweest is om mijn leven radicaal ten positieve te veranderen.

Door deze manier van leven kan ik o.a. het vermogen om aan te voelen wat een ander nodig heeft zodanig inzetten dat niet alleen een ander er wat aan heeft, maar dat ik zelf ook overeind kan blijven staan.

Nu ik leef volgens mijn voorwaarden voel ik ver vóór “the shit hits the fan” wanneer het tijd is om te voelen welke emoties en gevoelens gehoord willen worden. Dan laat ik de boel voor wat het is en voel ik waar ik behoefte aan heb. Of dat nou een wandeling of een meditatie is, of om op klaarlichte dag even in bed te duiken.

Hierbij vertrouw ik er volledig op dat als er een afspraak vanuit deze behoefte is gecanceld dat deze afspraak zich daarna in nog betere vormen herpakt!

Je lichaam geeft niet voor niets aan dat iets nu even niet kan, luister daarnaar.

De 5 inzichten die mijn leven veranderd hebben

De afgelopen jaren heb ik heel veel inzichten opgedaan, inzichten die me geholpen hebben mijn leven leuker te maken! Speciaal voor jou heb ik de 5 belangrijkste op een rijtje gezet en in een e-book voor je gebundeld.

HSP Coaching – Habitouch Transformatie Traject

Als holistisch massagetherapeut en natuurcoach mag ik nu zelf hoogsensitieve vrouwen helpen om hun sensitiviteit te omarmen. Op precies zo’n manier als hoe ik zelf destijds ook gecoacht en begeleid had willen worden.

Door het liefdevol te kunnen accepteren van wie je bent, als gevoelsvrouw, als collega’, als moeder en als mens leer je niet alleen waar je behoeftes liggen, maar ook hoe je je vanuit je authentieke kracht kunt verbinden met de mensen om je heen. Burn-out gerelateerde klachten druk je hiermee tijdig de kop in.

Ben jij een hoogsensitieve vrouw die kampt met meer angsten of klachten dan haar lief is?

Dan ben ik er graag voor jou om je hierbij liefdevol maar daadkrachtig te begeleiden.

Lees hier welk coachingstraject het beste aansluit op jouw droomleven en maak van je hoogsensitiviteit je kracht.

Coach Nijmegen en Cuijk
Holistisch therapeut en natuurcaoch

Praktijk adres:
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958

Mail:
sanne@
habitouchhspcoaching.nl

Zijn we al connected?

Als erkend kwalitatief holistisch therapeut ben ik aangesloten bij beroepsverening CAT
En als beroepscoach bij NOBCO

KVK: 71970517
BTW: NL001900265B49

Meer belangrijke info
vind je hier

HSP Podcast

De Podcast van High Value HSP coach Habitouch