Hoogsensitiviteit als kracht

Als HSP mama / ondernemer / vriendin / partner / dochter / zus vind ik hoogsensitiviteit een ongelooflijk boeiend onderwerp. Het heeft me zó lang in de weg gezeten, tot wanhoop gedreven en me laten denken dat ik gek was.

Totdat het begin van veel persoonlijk onderzoek en een drastische carrièreswitch me jaren geleden deed inzien dat ik mijn gevoelsvermogen ook kon inzetten als kracht.

Sindsdien mag ik hoogsensitieve vrouwen helpen, begeleiden en inspireren om hun gevoeligheid in te zetten als kracht met een alles veranderende transformatie tot gevolg.

 

Hoge verwachtingen

Afgelopen jaren was het leven voor mij een grote ontdekkingsreis.

Waar ik het niet anders gewend was dan altijd vol gas te geven op mijn werk of tijdens een nieuw project, ontdekte ik de afgelopen jaren pas hoeveel leuker je leven wordt als je weet waar je kracht ligt. Én hoe deze het best benut wordt.

Als hooggevoelige is het vaak net wat harder bikkelen dan de rest. Omdat je enorm gedreven bent om je leven veel betekenis te geven klap je ook juist eerder onderuit. Want niet alleen zorgen die ellendige hoge verwachtingen (van andere én die van jezelf!) er keer op keer weer voor dat je je flink opgejaagd kunt voelen.. 

Ook:

  • de schuldgevoelens richting collega’s en teamleden vanwege de innerlijke strijd tussen ‘iets op een bepaalde manier willen doen’ versus ‘je goed kunnen inleven in de belangen van anderen’…
  • de zelfkritiek…
  • de mate van onzekerheid richting je team die zo groot is dat ze je maar een koude trut vinden terwijl je eigenlijk het beste met ze voor hebt…
  • de snauwerige houding thuis omdat je oververmoeid bent en overloopt van het werk…
  • de sluimerende angst voor ontslag….

.. vernietigen je levenslustige houding volledig.

Het resulteerde bij mij in volop verwijten, vluchten en verdoven om maar niet te hoeven voelen hoe ongelukkig ik zelf diep vanbinnen was.

HSP Randvoorwaarden

Totdat ik besefte dat het vólledig omarmen van mijn hooggevoeligheid de enige manier was om mezelf in mijn kracht te zetten en mijn leven zo van waarde te maken. Die burn-out heeft nog een paar keer op de loer gelegen, maar sinds ik het belang van rust- en hersteltijd invoeren pas echt begrijp komt ‘ie er bij mij niet meer in.

Inmiddels heb ik mijn leven zo vormgegeven dat ik ondanks een sociaal gevuld leven nooit meer het gevoel heb dat ik het ‘druk’ heb. Zo plan ik als ondernemer mijn eigen werktijden en werk ik niet meer dan 2 vaste dagen per week. De overige dagen bekijk ik waar ik nog een behandeling kan plannen en of dit matcht bij het ritme van die week. Bovenal ben ik op die dagen mama en kom ik tussendoor tot rust.

Omdat ik over het verwerken van alle informatie van de ervaringen die ik opdoe en de mensen die ik ontmoet in mijn leven nu eenmaal langer doe, heb ik geleerd dat leven volgens mijn HSP randvoorwaarden voor mij de enige álles veranderende manier geweest is om mijn leven ten positieve radicaal te veranderen.

Door deze manier van leven kan ik o.a. het vermogen om aan te voelen wat een ander nodig heeft zodanig inzetten dat niet alleen een ander er wat aan heeft, maar dat ik zelf ook overeind kan blijven staan.

Nu ik leef volgens mijn voorwaarden voel ik ver vóór “the shit hits the van” wanneer het:
– Tijd is om terug te schakelen
– Tijd is om te voelen welke emoties en gevoelens gehoord willen worden
– Tijd is om met m’n gezin een weekend te blokken en de dagen in huispak rondom hause door te brengen
– Tijd is voor een wandeling / massage / ander ding waar ik van op laad

En dit alles vanuit het gegronde gevoel van vertrouwen dat als er een afspraak vanuit deze behoefte is gecanceld zich daarna in nog betere vormen herpakt (ipv dat ik er vanuit het gevoel anders ‘niet te voldoen’ aan blijf trekken in de hoop dat het goed komt).

De 5 inzichten die mijn leven veranderd hebben

De afgelopen jaren heb ik heel veel inzichten opgedaan, inzichten die me geholpen hebben mijn leven leuker te maken! Speciaal voor jou heb ik de 5 belangrijkste op een rijtje gezet en in een e-book voor je gebundeld.

Unieke combinatie

Als holistisch massagetherapeut én natuurcoach mag ik vanuit unieke coachingstrajecten hoogsensitieve vrouwen helpen die aanlopen tegen hun onzekerheid waardoor ze zich gefrustreerd voelen, om hun sensitiviteit volledig te omarmen. Alleen op deze manier leer je werkelijk te verbinden met de mensen om je heen en zul je voorgoed van die burn-out klachten verlost zijn.

Ben jij een hoogsensitieve vrouw die kampt met meer angsten of klachten dan haar lief is of kan jij wel een beetje sturing gebruiken? Lees hier welk coachingstraject het beste aansluit op jouw droomleven en maak van je hoogsensitiviteit je belangrijkste raadgever!

Vragen? Bel of mail me gerust!

Coach Nijmegen en Cuijk
Holistisch therapeut en natuurcaoch

Contact gegevens
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958
E-mail: info@habitouch-massage.nl

KVK71970517
BTW: NL001900265B49

Op de hoogte blijven
van de nieuwste workshops
en Bewustwordings blogs?

Volg Habitouch op social media!

Aangesloten bij

Belangrijke info:

De Boswandeling Podcast