Bang meisje Als jong meisje schreef ik dagboeken vol over hoe bang ik wel niet was. Bang dat ik geen vrienden had. Bang dat mijn familie me niet mocht. Bang dat ik altijd alleen zou blijven. Ik kon na een bepaalde opmerking of boze blik compleet van de leg zijn. Dan kwam er een diepgewortelde angst boven: ik ben niet goed genoeg. 

Een angst die voortkwam uit een gevoel van afwijzing, het gevoel dat ik er niet bij hoorde omdat ik anders was. 

Torenhoge verwachtingen legde ik mezelf op; ik moest een goede baan hebben, veel vrienden, een goed salaris, veel sporten… Ik hield het niet vol en vanuit dit negatieve gevoel trok ik juist de verkeerde banen, vriendjes en vrienden aan; ik klapte geregeld onderuit.

Mijn levenslustige houding vernietigde ik zelf door volop te verwijten en te vluchten om maar niet te hoeven voelen hoe ongelukkig ik diep vanbinnen was. Geregeld kampte ik met periodes van neerslachtigheid. De angsten en schaamte over wie ik was namen dan zodanig toe dat ik dan maar één uitweg zag; verdoven.

Pas na de tweede flinke burn-out ontdekte ik dat ik het leven en de wereld om mij heen anders waarneem dan dat anderen dat doen. 

HSP Randvoorwaarden Het omarmen van mijn hoogsensitiviteit is de enige manier geweest om mezelf in mijn kracht te zetten en mijn leven van waarde te maken. Die burn-out heeft nog een paar keer op de loer gelegen, maar nu ik weet hoe ik voor mezelf kan zorgen als het allemaal even te veel geweest is komt ‘ie er bij mij niet meer in.

Inmiddels heb ik mijn leven zo vormgegeven dat ik ondanks een sociaal gevuld leven nooit meer het gevoel heb dat ik het te druk heb. Behalve dat mijn mindset veranderd is plan ik als ondernemer mijn eigen werktijden en werk ik niet meer dan 2 vaste dagen per week. De overige dagen bekijk ik waar ik nog een behandeling kan plannen en of dit matcht bij het ritme van die week.

Maar bovenal ben ik op die dagen mama en kom ik tussendoor tot rust.

Omdat ik over het verwerken van alle informatie van de ervaringen die ik opdoe en de mensen die ik ontmoet in mijn leven nu eenmaal langer doe, heb ik geleerd dat leven volgens mijn HSP randvoorwaarden voor mij de enige álles veranderende manier geweest is om mijn leven radicaal ten positieve te veranderen.

Door deze manier van leven kan ik o.a. het vermogen om aan te voelen wat een ander nodig heeft zodanig inzetten dat niet alleen een ander er wat aan heeft, maar dat ik zelf ook overeind kan blijven staan.

Nu ik leef volgens mijn voorwaarden voel ik ver vóór “the shit hits the fan” wanneer het tijd is om te voelen welke emoties en gevoelens gehoord willen worden. Dan laat ik de boel voor wat het is en voel ik waar ik behoefte aan heb. Of dat nou een wandeling of een meditatie is, of om op klaarlichte dag even in bed te duiken.

Door het liefdevol te kunnen accepteren van wie je bent, als gevoelsvrouw, collega, als moeder en als mens leer je niet alleen waar je behoeftes liggen, maar ook hoe je je vanuit je authentieke kracht kunt verbinden met de mensen om je heen. Burn-out gerelateerde klachten druk je hiermee tijdig de kop in. 

Je lichaam geeft niet voor niets aan dat iets nu even niet kan, luister daarnaar.

De 5 inzichten die mijn leven voorgoed hebben verandert

De afgelopen jaren heb ik heel veel inzichten opgedaan, inzichten die me geholpen hebben mijn leven leuker te maken! Speciaal voor jou heb ik de 5 belangrijkste op een rijtje gezet en in een e-book voor je gebundeld.

Hoogsensitiviteit als kracht

Door het ontwikkelen van en te vertrouwen op je intuïtie voed je deze allerbelangrijkste raadgever.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak om HSP-ers te helpen, begeleiden en inspireren om te vertrouwen op hun gevoelskracht, met een alles veranderende transformatie tot gevolg.

Op een manier die veilig voelt. Liefdevol. Op precies zo’n manier als hoe ik zelf destijds ook gecoacht en begeleid had willen worden.

Als natuurcoach verzorg ik geregeld toffe workshops die volledig in het teken staan van hoogsensitiviteit en de kracht daarvan benutten. 

Als holistisch massagetherapeut onderzoek ik samen met jou hoe je lichaam gewend geraakt is aan het dragen van bepaalde thema’s én hoe we dit patroon kunnen doorbreken. Ook verzorg ik gerichte herstel/ontspanningsmassages die bijdragen aan 

Als HSP coach richt ik me in het bijzonder op het sensitieve gevoelsmens onder ons. 

Twijfel jij of je wel in jezelf wilt investeren? Bedenk dan dat het uitgeven van een bedrag dat bijdraagt aan persoonlijke, emotionele of spirituele ontwikkeling altijd zorgt voor een meer ontspannen leven.

Ga jij voor een leuker leven waarin jij jezelf en de liefdevolle verbinding met je lichaam op de eerste plek leert te zetten? 

Dan help ik jou hier graag bij op weg.

Tijdens het proces van persoonlijke ontwikkeling, coaching, heling, ontspanning of puur even een portie liefdevolle aandacht voel ik het als mijn belangrijkste taak om jou de aandacht te geven die je op dit moment zo nodig hebt.

Holistische Massagetherapie en HSP Coaching

Zie ik je gauw?

Liefs, Sanne

Praktijk adres:
Sperwerhorst 19
5431 KW Cuijk

Tel: 06-51485958

Mail:
sanne@
habitouchhspcoaching.nl

Zijn we al connected?

Als erkend kwalitatief holistisch therapeut ben ik aangesloten bij beroepsverening CAT
En als beroepscoach bij NOBCO

KVK: 71970517
BTW: NL001900265B49

Meer belangrijke info
vind je hier

HSP Podcast

De Podcast van High Value HSP coach Habitouch